Cocoa Skin

Stiati ca?

Stiati ca?

Manichiura un lucru necesar

Manichiura este cartea de vizita a unei femei. Unghiile tale pot spune despre tine cat de atenta la detalli esti. O manichiura bine facuta la un salon de manichiura pedichiura profesional te poate scuti de grija aspectului mainilor tale

Pedichiura chiar daca o vedem rar este importanta

Pedichiura este ca si  un cadou pe care il faci picioarelor tale. Daca iti alegi un salon de infrumusetare manichiura pedichiura unde se fac si tratamente pentru pielea atat a a ughiilor cat si a pielii picioarelor, poti avea in permanenta un aspect sanatos si ingrijit. Din cauza incaltarilor purtate ore intregi pe zi, pielea si unghiile au nevoie de tratamente periodice. Pedichiura trebuie ingrijita frecvent pentru a nu aparea deformari ale unghiilor, sau diferite afectiuni care necesita ulterior tratamente anevoioase. Tratamentul cu parafina este si acesta foarte important mai cu seama pe vremea rece, acesta mentinand prospetimea adecvata piciorului si lasand sa se vada o piele soft si o pedichiura impecabila

Un tratament foarte eficient pentru maini este Parafina

Dupa cum spuneam, tratamentul cu parafina este foarte bun pentru maini, dar si pentru picioare. Acest tip de tratament se face doar in  saloane de infrumusetare, si nu reprezinta un cost mare. Daca ti-ai facut manichiura sau pedichiura poti solicita si un tratament cu parafina care costa intre 25 si 35 lei.

Acest tratament presupune incalzirea parafinei care este in forma solida intr-o cuva speciala pana cand se transforma intr-un lichid putin vascos. Se introduce mana sau piciorul in vas pentru a se acoperi cu aceast lichid laptos iar apoi se acopera cu o manusa din plastic pentru a nu curge. Ulterior se aplica manusi textile groase pentru a mentine temperatura ridicata a parafinei. Dupa 10-15 minute se scot manusille si plasticul, se curata mana si i se aplica apoi o crema hidratanta. Vei simti imediat efectul parafinei 

Pentru a avea rezultatele maxime, ar trebui repetat procesul la 1-2 saptamani, pentru inceput, apoi la o luna  pentru intretinerea unei peli catifelate.

Drumul pentru o manichiura frumoasa si o piele catifelata este acum foarte usor de urmat

Istoria Manichiurii

Ideea de Manichiura dateaza de peste 5000 de ani. Femeile din India o faceau folsind Henna chiar daca era un proces destul de greu. Unghiile trebuiau tinute mai apoi cateva ore intr-o solutie pentru a se stabiliza culoarea. Nefertiti sau Clepoatra, unele din cele mai frumoase femei din timpul lor foloseau prafuri de aur si de argint pentru a sublinia latura nobila , iar mai tarziu au conceput celebrul lac rosu pentru unghii care este la moda si astazi. Unghiile colorate nu erau permise decat femeilor cu rang inalt iar celelalte femei de rand nu aveau voie sa aiba decat o manichiura naturala.

In secolul 19 au aparuti si primele oje pe piata iar mai apoi producatori importanti au inceput sa fabrice diferite nuante de oje, astfel ca manichiurile au inceput sa devina din ce in ce mai variate.

Prin anii 70 apare si manichiura French ai caror promotori sunt incerti, pe de o parte fiind designerii de haine francezi iar pe de alta parte tonul s-a dat in cinematografia de la Hollywood

Astazi manichiura este extrem de dezvoltata si reprezita un aspect important in orice tinuta 

Daca doriti rezultate trebuie sa aveti vointa?

Odata ce ati inceput un tratament, trebuie sa il duceti la bun sfarsit pentru a obtine rezultatele scontate. Nu trebuie sa va lasati descurajate pe parcurs daca rezultatele nu sunt notabile dupa primele sedinte. Fiecare organism raspunde diferit la aceeasi stimuli. 

Trebuie sa luati atitudine inca de la primul kilogram in plus?

Cu cat amanati mai mult cu atat va va fi mai greu sa va motivati, de aceea este bine sa combateti greutatea excesiva inca de la primele semne, cand poate fi eliminata rapid si usor.